VTM-cameraploeg bij Marina Verriest in Sint-Eloois-Winkel voor opnames ‘Baasjes en hun hondjes’

Redactie KW

Vorige maandag was er een VTM-cameraploeg aanwezig ten huize Marina Verriest. In de namiddag werden er proefopnames gedaan voor een nieuw programma ‘Baasjes en hun hondjes’.

“Thuis hadden we altijd honden, maar dat waren dan wel meestal Duitse herders”, start Marina Verriest uit de Smisseknokstraat haar verhaal. “Later, toch bijna 15 jaar geleden, had ik twee yorkshire’s Toschka en Anouschka. Maar toen deze stierven heb ik wel een tiental jaar gewacht om opnieuw een hondje in huis te nemen.”

Het werd een chihuahua, het hondje dat bekend werd door Paris Hilton, maar volgens Marina beïnvloedde dat zeker haar keuze niet. “Het werd Anischa, een hondje dat niet groter was dan een cola-blikje. Anischa had echter wel een hartziekte en leefde amper zeven maanden. We treurden veel om dit verlies en besloten dat, als we nog hondjes zouden nemen, we de letters van Anischa door elkaar zouden halen om nieuwe namen te maken.”

De nieuwe hondjes werden Ischana (4), Aschani (3) en Naischa (2) genoemd. “Het voordeel van een chihuahua is dat ze klein zijn, handig om ergens mee te nemen en in tegenstelling tot de grotere honden, overal binnen kunnen en mogen. Een chihuahua is wel een grote hond in het lichaam van een kleine. Ze hebben een enorm grootheidsgevoel en gaan voor niets of niemand uit de weg.”

Onlangs werd Marina dus opgebeld door VTM met de vraag of ze wil deelnemen aan een nieuw programma dat Baasjes en hun hondjes zal heten. Wanneer de uitzending zal zijn wist ze ons wel nog niet te vertellen.

Chihuahuawandeling

Ondertussen is Marina ook al bezig met de organisatie van haar derde chihuahua wandeling die dit jaar zal plaatsvinden op zondag 15 september in en rond de Winkelse Hondenclub de Brave Hond in de Gullegemsestraat. Iedereen is er welkom met een kleine hond, tot de grootte van een sheltie, vanaf 12.30u. Daarna is er een wandeling met de honden vanaf 14 uur over een afstand van 5 km. “Momenteel zijn er al een 70-tal inschrijvingen. Er is ook een fotowedstrijd en een supertombola. Er zullen standjes opgesteld staan met specifieke producten voor hondjes. Er is ook gelegenheid voor een ‘special fotoshoot’ door Fotograaf Jeroen en Clio.”

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier