VTI werkt mee aan Iso-Leren

Redactie KW

In het Vrij Technisch Instituut zijn leerlingen uit de richtingen Bouw en Hout aan de slag met een innovatief educatief pakket rond isolatie. Dinsdagnamiddag stonden ze klaar om Vlaams minister van leefmilieu Hilde Crevits te tonen wat ze in het kader van dit project al gerealiseerd hadden, maar wegens de politieke crisis kwam de minister niet opdagen…

„Als je energie bespaart, levert dat winst op voor het milieu én voor de eigen portemonnee”, benadrukt Timothy Wyffels van de vzw Green. Deze vereniging zette met de steun van het Vlaams Energieagentschap het project Iso-Leren op en ontwikkelde daartoe ondermeer een innovatief educatief pakket voor de 3de graad en de specialisatiejaren in de afdelingen Bouw en Hout. Het VTI pikte daar gretig op in. „Om efficiënt en rendabel te zijn, moet het isoleren goed en zorgvuldig gebeuren, vandaar dat wij de betrokken leerlingen eerst via praktische workshops met de inhoud van het lespakket vertrouwd maakten en hen daarna een effectieve isolatiewerkopdracht gaven”, aldus VTI-woordvoerder Jan Vanleenhove.

Audits

De leerlingen brengen in een wetenschapsklas isolatiemateriaal aan en ga daarna in privéwoningen energieaudits uitvoeren. Daar geven de leerlingen ook tips om de woning beter te isoleren. Eventueel helpen ze ook mee bij het aanbrengen van de isolatie. Minister Crevits zei heel geïnteresseerd te zijn in de manier waarop het Vrij Technisch Instituut Oostende met het educatief pakket van Green omgaat en ze wilde dan ook met eigen ogen zien hoe het er in de school aan toeging. Nadat ze vorige week al een eerste afspraak moest afzeggen, kwam ze echter ook bij het tweede rendez-vous niet opdagen. Ze stuurde wel haar kabinetsmedewerkster Annie Cool. (Rio)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier