VTI Veurne wint Koningin Paolaprijs

Redactie KW

Het VTI van Veurne wint de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs. De Veurnse school is 1ste laureaat voor natuurwetenschappen, wiskunde en technologie en kreeg woensdagmiddag in het paleis van Brussel een diploma uit de handen van de koningin.

De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs bekroont ieder jaar leerkrachten die zich onderscheiden in hun beroep. De Stichting wil op die manier de creativiteit en toewijding belonen van onderwijzers. De prijs voor natuurwetenschappen, wiskunde en technologie is een prijs voor leerkrachten van het basisonderwijs en secundair onderwijs die een pedagogisch project bedacht hebben dat bij de leerlingen interesse en bewondering wekt voor wetenschappelijke vakken en dat jongeren aanzet om in het hoger onderwijs te kiezen voor studiegebieden met wetenschappelijk en technologisch onderzoek.

De prijzen worden uitgereikt in de drie gemeenschappen van België. In elke gemeenschap heeft de eerste prijs een waarde van 6.500 euro. Het team van VTI van Veurne was vertegenwoordigd door Lut Hoornaert en Filip Robyn.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier