VTI Poperinge neemt 855 zonnepanelen in gebruik

Redactie KW

Het Poperingse VTI heeft op zijn daken 855 zonnepanelen geplaatst. De school kiest voor een zonne-installatie om haar positieve kijk op de toekomst en haar voorbeeldfunctie in de kijker te plaatsen. De zonnepanelen kosten de school niets. Ze werden geplaatst door Beauvent cvba, een coöperatie die investeert in hernieuwbare energie. Het gaat om een investering van 800.000 euro.

Het VTI krijgt een vergoeding voor het ter beschikking stellen van de daken én korting op zijn stroom. Beauvent cvba staat in voor het onderhoud en de goede werking van het systeem. Zo heeft het VTI gedurende 20 jaar gegarandeerd groene stroom. Technisch adviseur-coördinator Marc Coene: “Er zit aan dit project ook een educatief luik vast. De leerlingen zullen deze nieuwe energievorm van dichtbij leren kennen. Het is ook de bedoeling om in de toekomst op zoek te gaan naar mogelijke energiebesparingen. Want het energieverbruik van onze school stijgt elk jaar. Die curve moet in de toekomst omgebogen worden.”

De zonne-installatie zal jaarlijks zo’n 200.000 kWh groene stroom produceren. dit is iets minder dan de helft van het totale jaarlijkse verbruik van de school vorig jaar.

(PL/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier