VTI in Brugge opnieuw ontruimd na gaslek

Redactie KW

In de Boeveriestraat in Brugge is vrijdag om 10.30 uur een gaslek ontstaan nadat een kleine graafkraan een middendrukleiding had geraakt. Ongeveer 850 leerlingen van het VTI verderop in de straat werden preventief geëvacueerd.

Tijdens werken in de Boeveriestraat raakte een graafkraan een gasleiding op 80 centimeter diepte. De brandweer van Brugge legde preventief een watergordijn aan. In samenspraak met de preventieadviseur van het VTI besliste de brandweer ook alle leerlingen van de school te evacueren. Vijftien omwoners in de onmiddellijke omgeving van het gaslek werden overgebracht naar NH Hotel Brugge. Nadat Eandis de gastoevoer had gestopt, konden de meesten terug naar huis of school. Tegen 11 uur was elk gevaar geweken. De brandweer voerde nog gasmetingen uit in de omringende huizen om elk risico uit te sluiten.

Voor de campus van het VTI in de Boeveriestraat is het al de tweede keer dit schooljaar dat de school ontruimd moet worden door een gaslek. De vorige keer was op 8 september 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier