VRT schrapt omstreden zin over Wendy Van Wanten uit Albert II

Redactie KW

De zin zal niet te horen zijn bij Ooit Gemist en op de DVD.

Deze week was er heel wat commotie ontstaan na de derde aflevering van de reeks Albert II, waarin de vermeende romance tussen Prins Laurent en Wendy Van Wanten aan bod kwamen. In de fictiereeks (binnen historische krijtlijnen, weet u wel?) noemde het personage van Koningin Paola de zangeres een ‘hoer’. Een quote die maar matig gesmaakt werd door Wendy Van Wanten zelf, en evenmin door Frans Vancoppenolle, haar partner en manager. Die schreef een open brief en overwoog gerechtelijke stappen.

Zin wordt geschrapt

Vancoppenolle werd deze week dan uitgenodigd door de VRT voor een gesprek. “Dit gesprek is constructief verlopen”, meldt de VRT nu. In een mededeling biedt de VRT haar verontschuldigingen aan : “VRT betreurt dat mevrouw Vandenkerckhove zich door de recente aflevering gekwetst voelt. We hebben hier vanuit de VRT oprecht begrip voor. Het was met deze reeks nooit de bedoeling om haar te kwetsen. VRT verontschuldigt zich voor het leed dat mevrouw Vandenkerckhove heeft ervaren.”

Zin geschrapt

Daarnaast zal de zin ook geschrapt worden uit alle toekomstige publicaties. De DVD’s van Albert II zullen de bewuste zin niet bevatten. “Ook in de herhalingen en in Ooit Gemist wordt voor deze aanpassing gezorgd”, klinkt het. Op basis van dit gebaar van goede wil heeft Frans Vancoppenolle besloten om verdere gerechtelijke stappen stop te zetten.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier