VRT-man Geert Vermeersch wordt Zakelijk leider Theater Malpertuis

Redactie KW

VRT-man Geert Vermeersch volgt op 1 oktober 2008 Danny Keuppens op als zakelijk leider van Theater Malpertuis. Dat meldt de Raad van Bestuur van Theater Malpertuis bij monde van Dimitri Casteleyn, die als Gedelegeerd Bestuurder ook Voorzitter van het selectiecomité was. “Goed en professioneel theater zakelijk kunnen ondersteunen is voor mij altijd een droom geweest”, zegt Geert Vermeersch.

Nadat in maart Piet Arfeuille aangekondigd werd als opvolger van Bob De Moor per 31 december 2009, het einde van de huidige subsidieperiode, is nu dus ook de opvolging van Danny Keuppens rond, en dat per 1 oktober 2008. In het begin van 2008 beslisten Bob de Moor en Danny Keuppens, in overleg met de Raad van Bestuur, geen optie te nemen op een verlenging. Daarop besloot de Raad van Bestuur een vernieuwende richting in te slaan en ging een selectiecomité op zoek naar geschikte opvolgers. Die vonden ze in de personen van Geert Vermeersch en Piet Arfeuille. “Met de komst van Piet is Malpertuis alweer aan een nieuw hoofdstuk toe. Het is belangrijk dat de nieuwe ambitieuze artistieke plannen zakelijk correct ondersteund worden, zoals de nieuwe Gedelegeerd Bestuurder mij dat gevraagd heeft”, vervolgt Geert Vermeersch.

De keuze voor Vermeersch is een logische keuze: bij de VRT heeft hij zijn organisatorische en zakelijke talenten kunnen ontwikkelen als achtereenvolgens opnameleider, producer en coördinator van de promocel. Hij was betrokken bij succesvolle fictieproducties als Buiten De Zone, Windkracht 10, Flikken, Sedes & Belli en een productie als Hoe?Zo!. De laatste jaren was Vermeersch verantwoordelijk voor een team van 40 mensen.

Aangezien alles in goed overleg gebeurt, is er een overgangsperiode voorzien met de huidige zakelijk leider tot eind dit jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier