Vrouwelijke gemeenteraadsleden willen loonkloof dichten

Redactie KW

Naar aanleiding van Equal Pay Day voerden de vrouwelijke SP.A-raadsleden actie voor de gemeenteraad in Oostende. Verkleed als bouwvakkers deelden ze een folder uit aan iedereen die de raadszaal binnenkwam.

Equal Pay Day – de dag tot wanneer vrouwen langer moeten werken om evenveel te verdienen als wat mannen in één jaar al verdienden – werd dit jaar op 25 maart gevierd. Om deze dag in de kijker te zetten, voerden de vrouwelijke SP.A-raadsleden onder leiding van schepen Vanessa Vens actie. “Dat vrouwen meer dan drie maanden langer moeten werken om evenveel te verdienen als mannen in één jaar, kan niet. De loonkloof moet gedicht worden, ook al omdat je loon ook je pensioen bepaalt. Omdat vrouwen doorgaans een lager loon hebben, krijgen ze ook een lager individueel pensioen”, aldus Vanessa Vens.

De raadsleden deelden – verkleed als bouwvakkers en gewapend met boormachines – folders uit. Hun look was een knipoog naar de clip die Equal Pay Day dit jaar in de kijker zet, een remake van de muziekclip Satisfaction met – in plaats van rondborstige twintigers – oudere dames in de hoofdrol. Aan een dansje waagden de SP.A-dames zich niet.

(SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier