Vrouw vermoord in Oorlogsinvalidenlaan in Westende

Redactie KW

(UPDATE 2) Op een appartement in Westende is in de nacht van woensdag op donderdag de 47-jarige T.S. met messteken om het leven gebracht door haar 44-jarige man T.D. De feiten zijn gepleegd na een echtelijke ruzie. Het koppel uit het Brusselse had vaak ruzie.

De feiten speelden zich af op een appartement op de tweede verdieping in de Oorlogsinvalidenlaan in Westende. In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 12.30 uur stak T.D. zijn vrouw na een zoveelste ruzie dood met een keukenmes. Hij diende haar drie messteken toe, waarvan een in het hart. Na de moord belde de man zelf de hulpdiensten en liet zich vrijwillig inrekenen.

Het koppel woonde samen in Westende sinds 2004. De politie moest er al tientallen keren tussenkomen voor ruzies en geweldpleging. De man is werkloos. Op het appartement werden nogal wat medicamenten gevonden.

De precieze omstandigheden worden nu onderzocht. De federale gerechtelijke politie is ter plaatse voor een sporenonderzoek. T.D. wordt vanmiddag ondervraagd door de gerechtelijke politie en verschijnt vanavond om 19.30 uur voor de onderzoeksrechter.

(FV/LD/HH/JVB)

Meer in de nieuwsflash van Focus-WTV, in het Focus-nieuws vanaf 18 uur en Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier