Vrouw verdachte kindermisbruik Oostrozebeke : “Mijn man is onschuldig!”

Kinderdagverbllijf Het Speelhuisje. (Foto CLY)
Redactie KW

De 45-jarige Karel R. zit sinds 30 mei in de cel op verdenking van verkrachting en aanranding van zijn drie pleegkinderen tussen de 6 en 9 jaar oud. Dat de speurders op de computer van de man ook kinderporno aantroffen en zijn vrouw Sabine Deblanck een kinderopvang runt, maakt de verdachtmaking alleen maar pijnlijker. „Maar dit is één grote leugen”, reageert Karels echtgenote.

Sabine Deblanck blijft als één blok achter haar man staan. „Dit zijn flagrante leugens”, foetert ze. „De natuurlijke ouders van onze pleegkinderen hebben die klacht neergelegd, maar doen dat gewoon om ons te vernederen. We zorgen al sinds de geboorte voor hun kinderen, dus zien we ze al lang niet meer als pleegkinderen. Het zijn ónze kinderen, net als ons eigen vlees en bloed.”

“Het is niet de eerste keer dat de natuurlijke ouders ons het leven zuur maken”, zucht ze. „Als ze hun kinderen een tijdje niet meer gezien hebben, is het van dat. Maar wat ze ons nu aangedaan hebben, tart alle verbeelding.”

Volgens Sabine staan de ouders van de kinderen die in haar kinderdagverblijf Het Speelhuisje verblijven, volledig achter haar en haar man. „Ze weten dat we al heel wat ellende met de natuurlijke ouders hebben beleefd en hebben begrip voor de situatie. Ze kunnen maar niet geloven dat de beschuldigingen aan Karels adres ook maar enige grond van waarheid bevatten.”

Gevangenis Ieper

Momenteel verblijft Karel R. nog tot en met 3 juli in de gevangenis van Ieper. „Ik heb mijn man sinds zijn arrestatie één keer gesproken, met een glaswand tussen ons dan nog. Ik heb hem wat kleren gegeven en hij maakte een erg verwarde indruk. Ach, het feit dat hij tussen die gevangenismuren zit, is de ‘verdienste’ van de natuurlijke ouders. Ik ben woedend op hen.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier