Vrouw van de gouverneur blij met extra vrije tijd van haar man

Redactie KW

Het gouverneurschap eindigt op de leeftijd van 65 jaar, vroeger was dat 67 jaar. Veel zin om te stoppen heeft Paul Breyne niet en dat laat hij duidelijk merken. Zijn vrouw daarentegen is wel blij dat haar man nu meer tijd zal hebben voor de familie.

Mijn job is mijn leven, zegt gouverneur Breyne, die zichzelf eigenlijk de burgemeester van West-Vlaanderen noemt. Geen belangrijke gebeurtenis in de provincie, of hij is erbij. Maar zijn echtgenote Anne Bulcke, met wie Paul Breyne 5 kinderen heeft, is toch wel blij dat haar man nu eindelijk wat vrije tijd zal hebben. ” Op stap gaan met de kleinkinderen, dat is fantastisch. Dat gaat een nieuwe wereld zijn voor hem”, zegt zij. Maar eigenlijk heeft de gouverneur helemaal geen zin om met pensioen te gaan.

Eerste Wereldoorlog

De federale regering heeft Paul Breyne intussen benoemd tot commissaris-generaal voor de herdenking van de eerste wereldoorlog. Met zijn Ieperse roots en zijn interesse voor beide wereldoorlogen, moet die nieuwe uitdaging hem wel liggen. Hij heeft goesting, maar die kan zeker nog groeien. Paul Breyne blijft nog tot eind deze maand gouverneur.

Vrouw van de gouverneur blij met extra vrije tijd van haar man

Bekijk hier de reportage

(B.S./A.D.)

Meer hierover in het nieuws op Focus & WTV om 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier