Vrouw van 82 uit Bellegem ziet vloer in woonkamer openbarsten en dikke smurrie binnenstromen

Redactie KW

De vrouw uit de Leuzestraat was in haar keuken het eten aan het bereiden toen ze vanuit de woonkamer plotseling luide knallen hoorde.

Toen ze ging kijken, zag ze tot haar ontzetting dat de vloertegels omhoog kwamen en er een dikke groengrijze smurrie vanuit de grond naar boven kwam. De hele benedenverdieping kwam onder het goedje te zitten. De brandweer kwam ter plaatse maar kon ook geen oplossing bieden. De smurrie bleef maar uitbreiden, hoe veel dweils en handdoeken de vrouw er ook omheen legde.

Kleisoort bentoniet

Haar inderhaast gealarmeerde schoonzoon klampte één van de arbeiders aan, die even verderop in de straat aan het werk waren voor Aquafin. Die legde prompt de boormachine stil en daarmee bleek het euvel ook al snel van de baan. Door een te hoge persdruk was bentoniet, een soort kleisoort met kleine deeltjes die grond waterdicht kunnen maken, tot in de woning van de vrouw gestuwd. Bedoeling was om via de Leuzestraat een ondergrondse leiding aan te leggen die een heel eind verderop in de Manpadstraat zou uitkomen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier