Vrouw van 80 is oudste lid van hengelclub in Wakken

Redactie KW

Met deze tropische hitte is de Mandelvijver in Wakken dé omgeving om wat af te koelen. Maar voor Irene De Clercq is het ideaal viswater. Zij is 80 en meteen ook het oudste lid van de Mandelvijvervissers. De kranige vrouw gooit nog regelmatig een lijntje uit. Zoals het voorbij weekend tijdens het clubkampioenschap.

Voor Irene De Clercq is de oude zandwinningsput in Wakken het paradijs. De plek is zeer rijk aan zoetwatervis. Brasem, bliek, karper, snoek en voorn om maar enkele soorten te noemen die hier rondzwemmen. Irene De Clercq heeft er daar al heel wat van aan haar haak geslagen en terug gegooid in de vijver. Hengelen is meer dan op een dobber staren, zegt Irene. Het vraag heel wat techniek en kennis van de natuur. Jammer vindt Irene De Clercq dat deze sport zo weinig jonge lui aanspreekt. Want als je het eenmaal probeert gaan de hengelkriebels nooit meer over, zegt ze.

Kampioen bij dames

Irene heeft alvast de eerste wedstrijd van het clubkampioenschap niet gewonnen. Maar een verloren wedstrijd is nog geen ramp. De rekening wordt pas na 8 wedstrijden gemaakt. Bovendien is Irène De Clercq als enig vrouwelijk lid van de Mandelvijvervissers al jaren kampioen bij de dames.

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier