Vrouw van 57 belaagde medebewoners appartement in Poperinge

Redactie KW

Wivine M. (57) uit Poperinge werd al eerder schuldig bevonden een belaging van de medebewoners van een appartementsgebouw. Het ging onder meer in het blokkeren van de lift, slaan met de deuren, op ieder moment van de dag lawaai maken en spuwen. De sfeer in het appartement raakte totaal verziekt en mondde nu uit in een rechtszaak.

De vrouw in kwestie werd onderzocht door een psychiater en die stelde in zijn rapport dat de vrouw eigenlijk niet goed beseft wat ze aanricht, en dat er moet worden ingegrepen worden om erger te voorkomen. De vrouw werd toen veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel, gekoppeld aan probatievoorwaarden. Ze moest de rust bewaren in het appartement en zich ambulant laten verzorgen door een psychiater.

“Mijn cliënte is paranoïde”

Omdat de vrouw zich blijkbaar niet houdt aan de opgelegde voorwaarden vorderde het openbaar minuisterie een nieuw vonnis. De verdediging beweerde dat zijn cliënt paranoïde is en dus geen inzicht heeft in de materie. “Bovendien komen de klachten van een paar dames die erop uit zijn mijn cliënt het leven zuur te maken. Van de andere bewoners kwamen er geen klachten” aldus de verdediging. Vonnis volgt op 10 mei.

(HV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier