Vrouw van 50 uit Wielsbeke veroordeeld voor verkoop cocaïne en cannabis

Redactie KW

Een 50-jarige vrouw uit Wielsbeke is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf en een boete van 5.500 euro voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Haar ex en haar vriend liepen effectieve celstraffen van respectievelijk twee jaar en achttien maanden en elk een boete van 5.500 euro op. Nog drie anderen werden veroordeeld. Vier wagens werden verbeurd verklaard.

De drugshandel kon eind oktober 2011 worden opgerold na zeven gelijktijdige huiszoekingen in Harelbeke, Wielsbeke, Beveren-Leie, Desselgem en Deerlijk. Spilfiguur was Martine B. uit Wielsbeke. Observaties en telefoontaps maakten duidelijk dat zij zich opnieuw inliet met het dealen van cocaïne en marihuana.

Geen debuut

De vrouw is geen onbekende voor het gerecht. Samen met haar 40-jarige ex-echtgenoot Stefaan A. liep ze in 2004 al eens tegen de lamp voor grootschalige handel van softdrugs vanuit hun woning in Harelbeke. Het leverde hen toen een celstraf van vier jaar op.

Volgens het openbaar ministerie begon ze na haar vrijlating gewoon opnieuw. Aan de handel namen haar 25-jarige vriend Selim B., haar ex en de 38-jarige Nico L. uit Harelbeke deel. Een 24-jarige man uit Waregem leverde de cannabis. Ook een buur van het café De Vlaschaard van de ex op het Kerkplein in Beveren-Leie stond terecht. Hij hield af en toe geld en drugs bij. Hij kwam er vanaf met de gunst van de opschorting.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier