Vrouw uit Zedelgem deelde 6 messteken uit aan haar partner die haar ‘domme kalle’ noemde

Redactie KW

De 53-jarige Patricia D. heeft zich maandagmiddag voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op Edwig D.C.

Patricia en Edwig woonden al enkele jaren samen en hebben af te rekenen met een zware alcoholverslaving. Op 9 maart kwam het tot een nieuwe discussie tussen beide partners. De beklaagde verweet het slachtoffer dat hij veel te vaak naar pornofilms keek. Daarop zou hij gereageerd hebben door D. een ‘domme kalle’ te noemen.

Hulpdiensten 24 uur later verwittigd

Hierdoor was D. naar eigen zeggen buiten zichzelf van woede. Ze greep naar een mes en stak D.C. zes keer in de rug. Daarna ging de vrouw een kwartiertje uitwaaien. Haar partner verbood haar om een ambulance te bellen. Uiteindelijk had hij zoveel pijn dat de hulpdiensten 24 uur later toch verwittigd werden.

“Kans klein dat hij ooit nog zal lopen”

De gevolgen voor het slachtoffer zijn groot. “Hij verblijft al acht maanden in een revalidatiecentrum”, aldus zijn advocaat Dennis Van Overstraeten. “De kans is heel klein dat hij ooit nog kan lopen.” De advocaat vroeg een voorlopige schadevergoeding van 15.000 euro. De familie D.C. had in 2013 met nog meer rampspoed af te rekenen. Zus Josiane werd op 18 februari in Melle door haar partner Bart B. met messteken om het leven gebracht.

De verdediging vroeg om Patricia D. opschorting van straf te geven, of een straf met uitstel op te leggen. Volgens de advocaat van D. kan er bovendien enkel sprake zijn van opzettelijke slagen en verwondingen, maar niet van poging tot doodslag. De rechter velt een vonnis op 20 januari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier