Vrouw uit Zarren stuurde jongeren op dievenpad

Redactie KW

Een 38-jarige vrouw verscheen deze week voor de Veurnse rechtbank voor haar rol in een reeks diefstallen. Ze nam twee jongeren in haar huis op en stuurde ze van daar het pad op voor een indrukwekkende reeks diefstallen. Marijke V. verkocht de gestolen buit door.

Het openbaar ministerie portretteerde haar als een ‘doorslecht mens’, die jongeren rond zich verzamelt voor seks en drugs en rock ‘n roll. In amper een maand pleegden Brecht B. en Glenn D., beiden 18 jaar, maar liefst 54 criminele feiten in de regio Kortemark. Ze braken onder meer in in het KLJ-lokaal in Zarren en stalen een bromfiets in Houthulst. Bij een firma in Kortemark pikten ze een heftruck en bij de Dolle Brouwers in Esen verdwenen ze met een bestelwagen.

Plannen voor gijzeling

De daders waren zelfs van plan een gezin in Staden te gijzelen, maar ze vluchtten met de buit voor het zover kwam. In Kortemark stal het duo ook cannabisplanten. Een groot deel van de buit werd weggestopt in de woning van Marijke V. Zij verdeelde de buit en verbood iedereen om er ook maar iets over te zeggen. De jongeren waren volgens het openbaar ministerie haar ‘hondjes’.

?(MMA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier