Vrouw uit Roeselare gaat zwarte mars organiseren voor slachtoffers van kettingbotsing A19

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Sofie Dekein is niet te spreken over het feit dat de slachtoffers van de gigantische kettingbotsing van eerder deze week mogelijks nog beboet zullen worden en zelf moeten opdraaien voor de herstellingskosten.

Zelf is de Roeselaarse nochtans geen betrokken partij. Maar ze vindt het nieuws te onrechtvaardig voor woorden. “Twee van onze vrienden raakten wel betrokken in de kettingbotsing van dinsdag tussen Ieper en Kortrijk”, vertelt ze. “Het is te gek voor woorden dat die mensen straks nog riskeren een boete aan hun been te krijgen voor onverantwoord rijgedrag en dat ze zelf moeten opdraaien voor een groot deel van de herstellingskosten. De eindejaarsfeesten staan voor de deur, de slachtoffers kunnen zoiets nu wel missen als kiespijn.”

Na de witte mars voor Tibeau, nu een zwarte

Daarom besloot ze vanochtend om een zwarte mars te organiseren. “Eerder zette ik al een witte mars op poten voor de door zijn mama omgebrachte kleuter Tibeau Vanhauwaert, en dat werd een succes”, vertelt ze. “Maar nu zal het een zwarte mars moeten worden, denk ik… Die mars komt er zéker, al kan ik nog niet zeggen of december nog lukt, dan wel of het eerder januari zal worden. Als ik wat helpende handen rond me kan verzamelen, dan wil ik er ook nog een benefiet aan koppelen, zodat we de gedupeerden een financieel hart onder de riem kunnen steken.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier