Vrouw uit Eernegem naar KI doorverwezen voor vergiftiging zoontje met malathion

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag Petra V. doorverwezen naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI).

Daar zal beslist worden of de vrouw uit Eernegem zich voor het hof van assisen zal moeten verantwoorden voor de vergiftiging van haar 9-jarig zoontje.

Petra V. vergiftigde in mei 2011 haar zoontje Aron met de verboden insecticide malathion. Enkele weken later overleed de 9-jarige jongen in het ziekenhuis aan de gevolgen van die vergiftiging. Zijn moeder bekende pas vijf maanden later dat zij Aron van het leven had beroofd. Sindsdien zit V. in voorhechtenis.

Ziek

De vrouw houdt vol dat ze haar zoontje niet wilde vermoorden. Volgens haar advocaat Walter Damen lijdt ze aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Dat betekent dat de Eernegemse een ziek kind wilde om aandacht te krijgen. Volgens het psychiatrisch verslag is ze dan ook geen gevaar voor de maatschappij. Als ze in contact komt met kinderen, is er wel een kans op herval. Daarom vroeg haar advocaat ook steeds om Petra V. voorwaardelijk vrij te laten, zodat ze voor haar probleem kan geholpen worden.

Over ongeveer een maand zal de KI in Gent zich over een verwijzing naar het hof van assisen uitspreken. Tot die tijd blijft Petra V. aangehouden.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier