Vrouw uit Brugge mag nooit meer met wagen rijden na ongeziene ademtest

Redactie KW

Een 43-jarige vrouw uit Brugge is door de politierechter in Brugge levenslang lichamelijk ongeschikt verklaard om een voertuig te besturen. De vrouw worstelt met een etherverslaving en veroorzaakte onder invloed van dit ontsmettingsmiddel al meerdere ongevallen met haar wagen.

Het laatste dateert van begin april aan de afrit van de autosnelweg in Beernem. De vrouw vergat toen voorrang te verlenen en veroorzaakte zo een botsing. Bij de ademtest gaf het toestel een recordwaarde van 5,5 procent alcohol aan in de uitgeblazen lucht.

Omgerekend is dit 10 promille of twee keer de dodelijke dosis. Een bloedonderzoek wees uit dat de vrouw kort voor het ongeval 250 ml ether had gesnoven, met het uitzonderlijke blaasresultaat tot gevolg.

Over twee jaar evaluatie

Volgens de gerechtsdeskundige is de vrouw wegens haar verslavingsneiging lichamelijk ongeschikt om een wagen te besturen en de rechter heeft die stelling gevolgd. Over twee jaar kan de vrouw een verzoek indienen om deze beslissing ongedaan te maken. Ze moet dan wel kunnen bewijzen dat ze terug geschikt is om te rijden.

(N.D./A.D./AF)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Vrouw uit Brugge mag nooit meer met wagen rijden na ongeziene ademtest

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier