Vrouw kritiek na aanrijding door dolle automobilist

Redactie KW

In Waregem is vrijdagnacht een vrouw van 22 uit Diksmuide levensgevaarlijk gewond geraakt, nadat ze werd aangereden door een dolle automobilist. Dat meldt het parket van Kortrijk. Ook de 21-jarige vriend van het slachtoffer liep verwondingen op.

In de nacht van vrijdag op zaterdag reed in Waregem op de parking van het Jeugdcentrum een automobilist in op een koppeltje. De aanrijder was onder invloed van drugs en alcohol, en was even daarvoor de deur gewezen bij een privéfeestje. Dat vond plaats in het Jeugdcentrum van Waregem. De man sprong in zijn wagen, en begon wild rondjes te rijden op de parking. Hij kon de vrouw en haar vriend niet meer ontwijken, en reed op hen in.

De 22-jarige vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nog altijd in coma wordt gehouden. Ook haar vriend moest naar het ziekenhuis, maar kon dat na verzorging weer verlaten.

De aanrijder werd opgepakt en voor de onderzoeksrechter gebracht. Die liet de automobilist onder strenge voorwaarden vrij.

(bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier