Vrouw krijgt twaalf maanden voorwaardelijk voor telefoonterreur

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft woensdag een 41-jarige vrouw uit Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden voor belaging en misbruik van telecommunicatie. In totaal moet de vrouw ook 7.575 euro schadevergoeding betalen aan haar verschillende slachtoffers.

In 2008 en 2009 gaf I.D. zich aan de telefoon 12 keer valselijk uit als medewerkster van het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge. Ze vertelde telkens dat een familielid zwaargewond het ziekenhuis was binnengebracht of intussen overleden was op de spoeddienst. Wat helemaal niet waar was. De telefoonterreur van de vrouw startte in juni 2008. Na haar ontslag als bediende bij de Dienst Bevolking van de stad Kortrijk raakte de vrouw aan de drank. Haar alcoholverslaving, de onvrede over haar eigen leven en de narcistische persoonlijkheid dreven haar tot de telefoontjes. Sommige slachtoffers pikte de vrouw willekeurig uit de telefoongids, anderen waren (verre) familieleden. Na de ontmaskering gaf de vrouw aan dat ze de telefoonterreur pleegde voor de kick en omdat ze zich eenzaam voelde. De telefoontjes gaven haar tevens een machtsgevoel en verdrongen haar verdriet.

Strenge voorwaarden

De rechter legde de vrouw woensdag strenge voorwaarden op. Zo moet ze zich verder laten begeleiden voor haar alcohol- en psychiatrische problemen. Volgens de rechter besmeurden de telefoontjes ook de goede naam van het AZ Groeninge. Hij kende het ziekenhuis een schadevergoeding van 3.000 euro toe. Andere slachtoffers kregen schadevergoedingen van 250 tot 2.575 euro.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier