Vrouw heeft 10 promille alcohol in bloed na ongeval in Beernem

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Een vrouw zou na een banaal ongeval in Beernem 10 promille alcohol in het bloed hebben laten optekenen. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken. Hoe de vrouw aan zo’n waarde kwam is niet duidelijk, normaal is dat percentage dodelijk. Mogelijk heeft het te maken met een ander product. Het meettoestel wordt onderzocht op fouten en er is ook een bloedstaal genomen. Er is intussen ook verwarring tussen parket en de politie van Het Houtsche over de ware toedracht van de controle.

Maandagavond deed zich een banaal ongeval voor in Beernem. Twee voertuigen botsten op elkaar, met lichtgewonden als gevolg. Toen een van de bestuurders door de politie aan een alcoholtest werd onderworpen, bleek volgens een mededeling van het parket dat de dame in kwestie positief was. Het percentage alcohol in de door haar uitgeblazen alveolaire lucht bedroeg 5,5 %, omgerekend 10 promille. Normaal is zo’n alcoholpercentage in het bloed dodelijk, maar de vrouw rook niet eens naar de drank en vertoonde geen uiterlijke tekenen van dronkenschap. Haar rijbewijs werd op bevel van het Brugse parket onmiddellijk ingetrokken.

Niet gedronken, wel ether gesnoven

Na onderzoek blijkt nu dat de vrouw kort voordien ether had gesnoven. De ademanalyse was dus correct. Er werd ook een bloedstaal afgenomen om te zien of ze gedronken had, maar daarvan zijn resultaten nog niet bekend. De vrouw beweert niet te hebben gedronken. Korpscommandant Vandaele zegt dat dit de eerste keer is in zijn loopbaan dat hij zoiets tegenkomt.

Een rechter zal nu moeten uitmaken in hoeverre de vrouw geïntoxiceerd was, want ook drugs vallen uiteraard onder die noemer.

(SVK)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Vrouw heeft 10 promille alcohol in bloed na ongeval in Beernem

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier