Vrouw en haar moeder uit Knokke-Heist staan terecht voor vergiftiging ex-vriend

Redactie KW

Een 41-jarige vrouw uit Knokke-Heist en haar 67-jarige moeder riskeren tot twee jaar cel voor de vergiftiging van haar 45-jarige ex-vriend in het Oost-Vlaamse Lovendegem. De vrouwen mengden zware slaappillen in het eten van de man. “De feiten zijn waanzinnig. Uw partner had dood kunnen zijn”, stelde de strafrechter in Gent.

De vrouwen worden beschuldigd van drie verschillende pogingen tot vergiftiging. Volgens het openbaar ministerie hadden ze niet het oogmerk te doden, maar konden de kalmeringsmiddelen de dood veroorzaakt hebben. De vrouw bekende slechts één feit en beweerde dat ze op die manier een einde wou maken aan de relatie. Ze haalde de pillen bij haar moeder, die ze meenam uit het bejaardentehuis waar ze verblijft.

Sliep twee dagen aan een stuk

De man sliep door de pillen tot twee dagen aan een stuk. Na het derde feit was hij nog versuft en kreeg hij een ongeval met de wagen. In het ziekenhuis bleek uit de urine en het bloed van de man dat hij slaapmiddelen en spierverslappers had ingenomen. Het openbaar ministerie vroeg twee jaar cel voor de vrouw en een jaar voor haar moeder. De verdediging vraagt respectievelijk een werkstraf en de gunst van de opschorting.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier