Vrouw doodgestoken in Langestraat in Brugge

Redactie KW

(UPDATE 5) In de Langestraat in hartje Brugge is woensdag net voor de middag een vrouw van 34 de keel overgesneden. De dader, haar man van 36, is opgepakt, de vrouw is overleden. Dader en slachtoffer waren verwikkeld in een vechtscheiding, over het hoederecht van hun vier kinderen.

De politie kwam massaal ter plaatse. Het slachtoffer is door de mensen van het MUG-team nog gereanimeerd, maar de vrouw, afkomstig van Blankenberge, overleed aan haar verwondingen, een viertal messteken.

Volgens het parket kwam het slachtoffer net uit de rechtbank van Brugge, ze zou zijn neergestoken toen ze op de bus stond te wachten. De dader zat op een bromfiets, en kwam ook van de rechtbank. Volgens getuigen hadden de twee daar een stevige discussie gehad over het hoederecht van hun vier kinderen. Op het ogenblik van de steekpartij stond de buurvrouw van het slachtoffer nog naast haar. Haar advocaat, die ook een eindje was meegelopen, was net vertrokken.

Dader opgepakt

De dader, een man uit Beernem, is opgepakt. De reden van de steekpartij is wellicht de vechtscheiding waarin beiden zijn verwikkeld. Een getuige meldt dan weer dat de man uit een straatje kwam achter de rechtbank en ‘willekeurig’ de vrouw in kwestie neerstak aan de bushalte.

(FV/jv)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad) en ook op Focus vanaf 18u00 en stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier