Vrouw die werd bedreigd met CO2-pistool hielp mee dader zoeken

Redactie KW

Een 48-jarige vrouw werd woensdagavond in de hal van haar appartement in de Schippersstraat bedreigd door een jongeman met een CO2-pistool. De man wou haar geld, bank- en SIS-kaart, maar de vrouw kon weglopen en de politie verwittigen. De jongeman werd kort daarop al opgepakt.

„Mijn zoon en ikzelf gingen met de politie in de buurt op zoek. De agenten hielden iedereen met een pet tegen. De eerste twee waren het niet, maar de derde persoon die ze tegenhielden, was de dader”, vertelt het slachtoffer. „De politie heeft heel accuraat opgetreden. Maar het was toch even schrikken, als ze daar met een pistool op je gericht staan. Ik ben vandaag (donderdag, red.) toch gaan werken. Ik wil gewoon verder doen en het gebeurde zoveel mogelijk van me af zetten. Hopelijk hoef ik zoiets niet meer mee te maken.”

De verdachte is S.K., een jongeman uit Oostende. Hij bleek in het bezit van een CO2-pistool, een replica van een colt 1991 A1, die geladen was op het ogenblik van de feiten. Het CO2-pistool kan loden projectielen afschieten, met name diabolo’s met een egaal ogief. De verdachte komt in aanmerking voor mogelijk drie andere feiten, waarbij in een geval een van de slachtoffers door de verdachte in de rug werd geschoten, vermoedelijk ook met een CO2-pistool. Bij elk van de afpersingen ging de verdachte op dezelfde manier te werk. Hij werd gearresteerd in afwachting van een beslissing van het parket. (HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier