Vrouw die vriend ombracht in Gistel blijft in de cel

Redactie KW

De raadkamer in Brugge heeft vanochtend de aanhouding bevestigd en verlengd van de vrouw die eerder deze week in de Dullaertweg in Gistel haar levensgezel heeft neergestoken. Zij zal de komende dagen nog door de Brugse onderzoeksrechter verhoord worden want haar verklaringen stemmen niet volledig overeen met de vaststellingen door de politie.

De 31-jarige vrouw die afgelopen dinsdag in Gistel een landbouwer op straat doodstak met een mes, blijft in de cel. De raadkamer in Brugge heeft haar aanhouding vanochtend bevestigd en met een maand verlengd. De vrouw wordt beschuldigd van doodslag. “Ze is zeer diep onder de indruk van de feiten”, zegt haar advocaat. “Ze heeft ook ontzettend veel spijt, want ze zag die man graag. We gaan niet in beroep tegen de bevestiging van haar aanhouding. Het onderzoeksdossier is nog veel te prematuur.”

Twee weken bij man ingetrokken

De vrouw was een tweetal weken voor de feiten met haar acht maanden oude zoontje ingetrokken bij de 42-jarige landbouwer, die zelf een scheiding achter de rug had. Tussen de preiboer en zijn nieuwe vriendin zat het er volgens de buren geregeld bovenarms op. De avond van de feiten was hij kwaad op haar omdat ze had gedronken. Omdat ze zich naar eigen zeggen bedreigd voelde nam ze een mes uit de keuken en stak er haar vriend mee neer. Voor de man kon geen hulp meer baten.

Long en hart geraakt

Een lijkschouwing bracht aan het licht dat de messteek die zij toebracht een long en een stukje van het hart van het slachtoffer had geraakt. Daardoor werd de ene messteek hem fataal. In de loop van volgende week zal een reconstructie plaats vinden. In het verleden moest de politie al tussenbeide komen voor ruzie bij het koppel. De vrouw wordt verdacht van doodslag.

(AF/AD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier