Vrouw die kinderen probeerde te vergiftigen in Bredene vrij onder voorwaarden

Redactie KW

De vrouw van 34 uit Bredene die in december zoon en dochtertje probeerde te vergiftigen, is door de onderzoeksrechter in Brugge vrijgelaten onder voorwaarden. “Ze moet zich residentieel laten begeleiden in een psychiatrische instelling”, zegt haar advocaat Anthony Mallego.

De feiten gebeurden in de nacht van 16 op 17 december tussen 3 en 4 uur. De vrouw gaf haar twee kinderen een overdosis medicatie en probeerde zich daarna ook zichzelf te vergiftigen. Ze kwam echter tot inkeer en belde alsnog zelf de hulpdiensten. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar ze overleefden de aanslag. De vrouw, die als cipier werkte, woonde alleen in het huis met de kinderen en had net een relatiebreuk achter de rug.

Poging kindermoord

De vrouw blijft verdacht van poging kindermoord, maar de onderzoeksrechter liet haar vrij omdat ze zich laat opnemen in een psychiatrische instelling. “Ze heeft enorm veel spijt van wat ze gedaan heeft. De verklaringen over haar in het dossier zijn overwegend positief en ze beseft dat ze zich moeten laten behandelen”, zegt haar advocaat.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier