Vrouw breekt heup bij val op Blankaartijs

Redactie KW

Wat zaterdagnamiddag 10 januari een plezierig tochtje op het ijs moest worden, is slecht afgelopen voor een vrouw uit Diksmuide. Omstreeks 15 uur kwam ze op het ijs van de Blankaartvijver in Woumen zwaar te val. Haar echtgenoot kon met zijn gsm de hulpdiensten verwittigen.

De ambulance probeerde de Blankaartvijver te bereiken via de Zuidbroekstraat en het Blosocentrum De Rhille, maar kon daar het slachtoffer niet vinden. Daarop belden ze terug naar de echtgenoot van de onfortuinlijke vrouw. Dan werd duidelijk dat de vrouw zich aan de andere kant van de Blankaart bevond, tegen de grens met Merkem. De ambulance spoedde zich vervolgens naar de andere kant van het natuurgebied. Via de tuin van een aangrenzende woning konden de ambulanciers dan toch nog tot aan de Blankaartvijver rijden.

Intussen hadden mensen de vrouw op twee sledes gelegd en zo naar de oever van de vijver kunnen schuiven. Na de eerste verzorging kon de ambulance haar dan naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper brengen. Daar werd vastgesteld dat ze een ernstige heupfractuur had opgelopen. (TVDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 16 januari 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier