Vrouw beet in vinger van agente in taverne Betties in Blankenberge

Redactie KW

De correctionele rechtbank heeft woensdagmorgen Jennifer P. (34) veroordeeld omdat ze tijdens een fouillering in de vinger van een Blankenbergse politieagente beet.

De correctionele rechtbank veroordeelde de vrouw tot een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel. Op 12 oktober 2011 maakte Jennifer P. behoorlijk wat amok in taverne Betties in Blankenberge. Ze had er een tijdje gewerkt en eiste de betaling van haar laatste loon. De politie kwam ter plaatse om de furieuze Waalse mee te nemen naar het bureau. Daar beet ze tijdens het fouilleren een vrouwelijke agente in een vinger, waardoor de agente zes dagen arbeidsongeschikt was.

“Voelde zich bedreigd”

De verdediging voerde aan dat P. zo reageerde omdat ze zich bedreigd voelde. In het verleden werd ze seksueel misbruikt door haar stiefvader. Door dat trauma kan ze moeilijk omgaan met fysieke aanrakingen. Jennifer P. zei ook dat ze door mannelijke agenten hardhandig werd gefouilleerd. Die zouden zelfs haar broek afgetrokken hebben. Dat probeerde ze de rechter op een theatrale manier duidelijk te maken. Ze diende bovendien een klacht in bij het Comité P omdat ze zich onheus behandeld voelde door de Blankenbergse politie.

Haar advocaat vond dat de beet er alleen maar kwam uit zelfverdediging, en vroeg de vrijspraak. De rechter ging daar niet op in. De vrouw moet ook een boete van 550 euro en een ongeveer even hoge schadevergoeding betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier