Vroegere Aldi wordt uitvaartcentrum

Redactie KW

Begrafenisondernemer Michiel Cornelis wil in Diksmuide het pand langs de Woumenweg waar voorheen de Aldi gevestigd was, uitbouwen tot een uitvaartcentrum waar zowel katholieke als burgerlijke plechtigheden kunnen plaatsvinden. Tegen 1 november moet het centrum klaar zijn.

Wie in de regio Diksmuide nu een burgerlijke uitvaart wenst, is aangewezen op de aula van het crematorium De Blauwe Toren in Brugge, een hele afstand voor inwoners van Diksmuide en de Westhoek. Aanvankelijk hadden Michiel Cornelis en Nancy De Ruyter van begrafenissen Cornelis de bedoeling om het huidige funerarium in de Wilgendijk uit te breiden, maar door de beperkte ruimte moesten ze dit plan laten varen. Uiteindelijk vonden ze een geschikte locatie in de voormalige vestiging van warenhuisketen Aldi, gelegen in de Woumenweg.

Het nieuwe uitvaartcentrum zal plaats bieden aan een onthaalruimte, een kantoor, een verkoopruimte, zeven rouwkamers en een familiekamer. In de aula komen er driehonderd zitplaatsen en 150 staanplaatsen. Op de parking kunnen 86 wagens parkeren.

(TVDW)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 februari 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier