Vrijzinnigen houden condoomwake

Op Goede Vrijdag hielden een 80-tal leden van de Humanistisch -Vrijzinnige Vereniging een dodenwake aan het bisschopshuis in Brugge voor de miljoenen mensen die jaarlijks aan de gevolgen van aids sterven.
Redactie KW

Op Goede Vrijdag hielden een 80-tal leden van de Humanistisch Vrijzinnige Vereniging een dodenwake aan het bisschopshuis in Brugge voor de miljoenen mensen die jaarlijks aan de gevolgen van aids sterven. Ze protesteerden daarmee tegen een uitspraak van paus Benedictus XVI over het gebruik van condooms en de AIDS problematiek.

Volgens de Brugse bisschop Roger Vangheluwe is het standpunt van de paus over aidspreventie veel genuanceerder dan wat de vrijzinnigen beweren.

De bisschop vindt het spijtig dat de actie net op Goede vrijdag plaatsvond, één van de heiligste dagen voor christenen, aldus het bisdom in een schriftelijke reactie.

Het protest vond op Goede Vrijdag in alle Vlaamse bisdommen plaats. En met Pasen voor de deur werd na de dodenwake voor de aidsslachtoffers de klassieke eierenraap vervangen door een alternatieve condomenworp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier