Vrijwilligers labelen textielcollectie van Kortrijks Vlasmuseum

Redactie KW

In het Vlasmuseum in de Etienne Sabbelaan leggen vrijwilligers de laatste hand aan het labelen van de grote textielcollectie.

Ruim 12.000 stuks textiel moeten een nummer ingenaaid krijgen. Op die manier kan de collectie in de toekomst vlot verhuizen naar de nieuwe locatie, want het Vlasmuseum krijgt een nieuwe stek aan de Leieboorden. Sinds begin 2012 is een groepje vrijwilligers elke dinsdag bezig met labelen. Ze hebben intussen bijna de hele collectie van een nummer voorzien. Om voor de laatste honderden stuks een extra duwtje in de rug te geven, organiseert het Vlasmuseum vandaag een innaaimarathon.

“We zijn heel blij dat we een groep vrijwilligers konden verzamelen”, vertelt textielrestaurateur Shirin Van Eenhooge. “Vandaag werken we in blokken van twee uur en we gaan door tot 20 uur vanavond. Alle plaatsjes zijn intussen volzet, dus we zijn heel blij met het enthousiasme.”

Samen met medewerker Marleen Adins en Shirin Van Eenhooge namen Eddy Vanyzere, Lieve Debaille, Karine Desmet, Véronique Folens, Veerle Caron, Ria Demeyere, Georgine Vandermarliere en Francine Mathieu de shift van 8 tot 10 uur voor hun rekening.

(JE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier