Vrijwilliger veroordeeld die zwakbegaafde vrouwen misbruikte

Redactie KW

Een man van 68 uit Wevelgem is veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf. Hij misbruikte enkele zwakbegaafde vrouwen op een Ziekenzorgkamp in Spa, in de Ardennen. De Wevelgemnaar, zelf een voormalig bediende van de CM, was mee op kamp als vrijwillig begeleider. Aan de slachtoffers moet de man 12.000 euro schadevergoeding betalen.

De zedenfeiten speelden zich af in een vakantiecentrum in Spa, tijdens een kamp van Ziekenzorg. Een groep volwassenen was daar op vakantie, onder hen ook enkele zwakbegaafde vrouwen uit Zuid-West-Vlaanderen. De vrijwilliger van de CM was mee op kamp om de groep te begeleiden. Hij werd opgepakt, verhoord door de politie en weer vrijgelaten, onder strenge voorwaarden. Hij mocht ondertussen niet mee op kamp als begeleider, en moest zich laten begeleiden voor zijn seksuele problemen.

Verhoor was moeilijk

De ondervraging van de slachtoffers was niet evident. De vrouwen zijn zwakbegaafd en dus moest de politie bijzondere technieken gebruiken. “Die mensen zijn verhoord door een gespecialiseerd team door middel van videoverhoor,” zei Tom Janssens van het Kortrijks parket kort na de feiten. “Het is moeilijk om zo’n mensen te verhoren. Zij hebben een uitgebreide verklaring afgelegd. De dader is daarmee geconfronteerd geweest en heeft de feiten bekend.”

(jv)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier