Vrijspraak voor valse bommeldingen in Kortrijkse dancing Da Shake

Redactie KW

Een 25-jarige Kortrijkzaan is door de Kortrijkse strafrechter vrijgesproken voor zeven valse bommeldingen. De rechter hechtte geen geloof aan de belastende verklaringen van een achterneef van de beklaagde.

Dancing Da Shake op de Pottelberg in Kortrijk heeft de voorbije jaren geregeld valse nachtelijke bommeldingen binnen gekregen. Telkens werd de dancing ontruimd en volgde een zogenoemde ‘sweeping’, waarbij politie op zoek ging naar mogelijke explosieven.

Verdacht

Uiteindelijk werd een 25-jarige Kortrijkzaan opgepakt als verdachte nadat diens achterneef – een voormalige pr-manager van Da Shake, belastende verklaringen over de Kortrijkzaan had afgelegd. Volgens de achterneef pleegde Daoud O. de bommeldingen omdat hij niet binnenmocht in de danstempel.

DNA

De rechter oordeelde dat de belastende verklaringen onbetrouwbaar waren. Ook de DNA-aanwijzingen negeerde de rechter. Volgens zijn internationaal paspoort verbleef Daoud D. in Marokko op dat avond dat hij een valse bommelding stuurde naar café Locale, niettegenstaande DNA-onderzoek over die bommelding toch in zijn richting wees. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier