Vrijspraak voor alle beklaagden in drugszaak rond Tielts bedrijf Servi-Lab

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft maandag alle beklaagden in de drugszaak rond het Tieltse chemisch bedrijf Servi-lab vrijgesproken. Er was aanvankelijk tot vier jaar effectieve celstraf gevorderd.

Het is nog niet duidelijk wat de reden is van de vrijspraak. Volgens de federaal procureur was het bedrijf Servi-Lab de leverancier van chemische producten die gebruikt werden voor de aanmaak van synthetische drugs in laboratoria in Nederland en die later verscheept zouden worden richting Gambia. Dat bleek uit uitvoerige observaties en telefoontaps in het eerste deel van 2006.

Tijdens de vorige zitting pleitten de advocaten van de verdediging dat er procedurele fouten werden gemaakt bij de telefonische onderzoeken. Het waren net die telefoontaps waarop het grootste deel van het dossier was gebaseerd. Daarom vroegen de raadsmannen de vrijspraak.

Aanvankelijk had het federaal parket vier jaar effectieve celstraf gevorderd voor de zaakvoerder van het ondertussen failliete Servi-Lab. De tussenpersoon riskeerde dezelfde straf.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier