Vrijmaking energiemarkt maakt weinig indruk in West-Vlaanderen

Carl De Caluwé uit Kortrijk deed een onderzoek naar de gevolgen van de grote liberalisering van de energiemarkt.
Redactie KW

Onze energiefactuur moet naar omlaag, dat vindt ook de regering en dus neemt ze stappen om die volgend jaar naar beneden te krijgen. Maar los daarvan, moeten mensen meer gestimuleerd worden om een energieleverancier te kiezen die hen financieel voordeel oplevert. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Carl De Caluwé uit Kortrijk. Hij deed een onderzoek naar de gevolgen van de grote liberalisering van de energiemarkt.

De energiefactuur houdt veel mensen bezig. Een normale zaak, want elektriciteit en gas of stookolie nemen een grote hap uit het gezinsbudget. Toch blijken de meeste mensen tevreden over hun energieleverancier. Dat blijkt uit een onderzoek van Carl De Caluwé. Hij vroeg aan ruim 500 mensen wat de vrijmaking van de energiemarkt voor hen betekende.

De Europese liberalisering was bedoeld om de consument een prijsvoordeel te bieden. Maar het heel prijsbewust aftoetsen van verschillende leveranciers is complex. De meeste mensen denken dat ze goed zijn waar ze zitten. En soms is dat ook zo. Maar volgens Decaluwé is het ook mogelijk om flink wat geld te sparen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier