Vrijgelaten pedofiel woont ongestoord naast slachtoffer in Adinkerke

Redactie KW

Een pedofiel drijft een gezin in Adinkerke tot wanhoop door na zijn vrijlating op zijn oude adres te komen wonen. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

De 38-jarige man misbruikte jarenlang zijn minderjarige buurmeisje, maar woont nu terug in dezelfde straat als het gezin. Zijn vrijlating kwam er nochtans onder strikte voorwaarden: geen contact meer hebben met het meisje en ‘zo snel mogelijk’ verhuizen uit Adinkerke. “We beseffen dat die man opnieuw een plaats mag innemen in de maatschappij”, zegt de vader. “Maar in plaats van te verhuizen, maakt hij hier grote sier. Onlangs stond hij aan de barbecue, in ontbloot bovenlijf. Mijn dochter liep hem zelfs tegen het lijf.”

Voormalige politie-inspecteur

De voormalige politie-inspecteur werd in februari 2010 tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarvan twee jaar effectief. De advocaat van de ouders schreef een brief aan de justitieassistente die het dossier opvolgt. Strikt genomen houdt de man zich echter aan de voorwaarden: zelf geen contact zoeken en ‘zo snel mogelijk’ verhuizen. Dat laatste is echter voer voor discussie wegens geen vastgelegde deadline.

De directeur van het Justitiehuis in Veurne geeft toe dat de rechter zich in deze gevoelige zaak “gerichter” had kunnen uitspreken. Volgens de informatie die hij kreeg van de justitieassistente, voldoet de pedofiel op papier aan de opgelegde richtlijnen. Als er een klacht komt, moet de probatiecommissie oordelen wat er met de man moet gebeuren. Vermoedelijk wordt hij eerst aangemaand zich definitief niet meer in de buurt op te houden. Als hij zijn voorwaarden nog eens schendt, wacht opnieuw de gevangenis.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust en vanaf 18u00 in het nieuws op Focus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier