Vrije scholen krijgen opnieuw een internaat

Redactie KW

Er komt opnieuw een internaat in het vrij secundair onderwijs in Ieper. De scholengemeenschap O.L.V.-van-Tuine heeft dat bekend gemaakt. Het internaat zal in het begin maximum 10 leerlingen opvangen in de gebouwen van het Technisch Instituut Heilige Familie. Het is de bedoeling om op termijn te groeien tot een internaat van minstens 40 leerlingen, want dan kan het internaat zelfstandig werken en subsidies krijgen.

In de beginfase zal het nieuwe Ieperse internaat opereren onder de vleugels van het Sint-Franciscusinternaat van buurgemeente Poperinge. Het Ieperse internaat wordt een vestigingsplaats van het Poperingse internaat.

De scholengemeenschap mikt niet meteen op Ieperlingen of Poperingenaars, maar op leerlingen uit gemeenten in de rest van de provincie. De scholen bieden namelijk nogal wat specifieke richtingen aan, die je nergens anders in West-Vlaanderen kunt volgen, zoals toerisme, plastische kunsten en landbouw. Leerlingen die deze richtingen volgen, en niet in Ieper of Poperinge wonen, zullen allicht het meest geïnteresseerd zijn om op internaat te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier