Vrije Basisschool van Houthulst bouwt twee nieuwe klaslokalen

Directeur Jeroen Desender voor de oude schoolpoort die tijdens de werken opnieuw in gebruik zal worden genomen. (Foto DCj)
Redactie KW

Het aantal leerlingen van de Vrije Basisschool Houthulst blijft stijgen. Om hierop te anticiperen wordt de school uitgebreid. Door de werken zullen de leerlingen langs een andere weg de school moeten binnen gaan.

Momenteel telt de vrije school van Houthulst 126 kleuters en 154 leerlingen in het lager, dus 280 leerlingen in totaal. “Dat aantal zal de komende jaren zeker groeien tot boven de driehonderd”, stelt directeur Jeroen Desender. “In het kleuter zijn het bijna allemaal gesplitste klassen en in het zesde leerjaar zitten er slechts 19 leerlingen. Die grote groepen kleuters zullen dus stelselmatig doorschuiven naar het lager. Op dit moment zijn alle lokalen in gebruik.”

“Tijdens de werken is de veiligheid van de kinderen de prioriteit”, gaat Jeroen verder. “Daarom zal de brandweg naar het rusthuis, die de normale ingang is van de school, in samenspraak met het rusthuis en de brandweer afgesloten worden aan de kant van de school, zelfs voor voetgangers. Dat wordt de toegang voor de werkmannen. De ingang voor de leerlingen wordt in twee stromen opgesplitst. De kinderen van het lager komen binnen langs de oorspronkelijke toegangspoort in de Terreststraat. Die poort was afgesloten, maar werd weer opengemaakt. De kleuters kunnen naar hun speelplaats via een doorgang in het stuk Markt tussen het rondpunt en het gemeentehuis. Daar is een binnenplein en via de verbindingsgang tussen de serviceflats en het rusthuis kunnen ze doorsteken.”

(DCJ)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier