Vrije Basisschool in Dadizele organiseert zelf kinderopvang

Redactie KW

De voor- en naschoolse kinderopvang vormt voor heel wat buitenshuis werkende ouders een serieus probleem. De vrije basisschool in Dadizele besloot om zelf die dienstverlening te organiseren. Volgens directeur Geert Moors zijn de middelen evenwel beperkt.

Het is logisch dat die dienstverlening enkel verzorgd wordt voor kleuters en lagere schoolkinderen die ter plekke school lopen. Voor en na de lesuren kunnen de kleuters en lagere schoolkinderen terecht in het vroegere woonhuis van de campus Ledegemstraat. Trui Van Assche staat in voor de opvang.

Bijdrage ouders moet volstaan

Directeur Geert Moors is dus ook verantwoordelijk voor die dienstverlening. „Als school hebben wij ervoor geopteerd die opvang zelf te organiseren. Wij stellen dus de infrastructuur ter beschikking en staan in voor de financiering van het personeel dat de opvang verzorgt. In principe moet de bijdrage van de ouders voldoende zijn om de onkosten van die opvang te compenseren”.

Tweede personeelslid ?

„Dat is elk jaar evenwel weer een moeilijke evenwichtsoefening en ergens reken ik dan ook op gemeentelijke ondersteuning om deze dienstverlening optimaal te verzorgen”, gaat de directeur verder. „Een tweede personeelslid is eigenlijk noodzakelijk, maar niet betaalbaar. Gelukkig kan ik nog een beroep doen op een vrijwilliger. Ik heb die problematiek binnen het gemeentelijk overleg kinderopvang al geregeld aangekaart. Ik kruis alvast de vingers.”(RBD)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier