Vrijdagmarkt verhuist naar Zeelaan

Redactie KW

De voorbije jaren ging het steil bergaf met de wekelijkse vrijdagmarkt in Koksijde. Steeds minder marktkramers daagden op. Eind 2009 luidde de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers (OOWVM) de alarmbel bij schepen voor Lokale Economie Frederic Devos. Dat resulteert nu in een nieuwe aanpak. De wekelijkse markt verhuist van het afgelegen Marktplein naar de Zeelaan in het hartje van Koksijde-Bad.

Dat deze ingrijpende beslissing nogal wat stof zal doen opwaaien bij de handelaars van Koksijde-Bad, is evident. “Ik ben ervan overtuigd dat de verhuizing een zegen zal zijn voor de handelaars in Koksijde-Bad”, zegt schepen Devos. “Vroeger trok de markt de mensen weg van het centrum naar het afgelegen Marktplein. Nu doen we een omgekeerde beweging. We verhogen de handel en wandel in onze Zeelaan.”

Groen licht

De verhuizing van de wekelijkse markt is inmiddels goedgekeurd in het college van burgemeester en schepenen. Ook OOWVM gaf haar zegen. In de Raad voor Lokale Economie werd het voorstel vorige maandag zr enthousiast onthaald. “Nu moeten nog tal van praktische zaken geregeld worden, maar het belangrijkste is dat het licht op groen staat”, vervolgt Frederic Devos.

(CJK voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier