Vrijdagmarkt in Poperinge terug naar vertrouwde stek

Redactie KW

Op vrijdag 5 augustus vindt de vrijdagmarkt voor de eerste keer terug plaats op de Grote Markt. Ter gelegenheid van deze verhuis bieden heel wat marktkramers die dag speciale promoties aan en brengt een marktzanger sfeer.

Op 1 juli 2010 verhuisde de wekelijkse markt naar het Oudstrijdersplein zodat de renovatiewerken op en rond de Grote Markt konden starten. Nu de werken op de Grote Markt praktisch afgerond zijn, kan de wekelijkse vrijdagmarkt vanaf 5 augustus haar vertrouwde plaats terug innemen.

Dit feestelijk gebeuren willen het stadsbestuur en het marktcomité niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom komen heel wat marktkramers op deze dag naar buiten met speciale acties en promoties. De deelnemende handelaars zijn te herkennen aan de affiches die uithangen aan de marktkramen. Op 5 augustus brengt De Tsjoolder, ofwel artiest Patrick Clabau, sfeer met zijn oude marktliederen. Deze marktzanger brengt vrolijke deuntjes en zingt over ware gebeurtenissen. Je herkent hem aan zijn authentieke kledij, zijn eigen podium en zijn afbeeldingen.

Nog meer animatie is er de volgende weken op de vrijdagmarkt met op 12 augustus een optreden van Pieter Lonneville en op 19 en 26 augustus een beiaardconcert. Op 26 augustus staat de markt opnieuw eenmalig opgesteld op het Oudstrijdersplein naar aanleiding van Marktrock. Op vrijdag 2 september zendt Radio 2 West-Vlaanderen haar programma Ochtendpost live uit van op de Grote Markt in Poperinge. Iedereen is welkom tussen 6 en 8 uur voor een gratis ontbijt met koffie en koffiekoeken.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier