VRIJ ontevreden over feestbudget burgemeester Vanpoucke

Redactie KW

Daniël Vanpoucke uit Meulebeke is dit jaar 25 jaar burgemeester en dat wordt straks gevierd met een feest. Dat wordt hem van harte gegund, alleen vindt de oppositie dat het budget dat daarvoor wordt vrijgemaakt, zowat 60.000 euro veel te veel is. De burgemeester relativeert en zegt dat de werkelijke kost veel lager zal liggen. Bovendien vindt hij dat de oppositie niet de bal, maar de man speelt.

Muziek en taart

Meulebekenaar Daniël Vanpoucke staat al 25 jaar aan het hoofd van zijn gemeente en daarvoor wordt hij begin juli in de bloemetjes gezet tijdens de jaarlijkse bonte berenfeesten. Voor elke inwoner is er dan muziek met taart of ijs en er komt ook een officiële receptie voor alle personeelsleden en medewerkers. Maar VRIJ, de grootste oppositiepartij heeft kritiek op de kost van die viering.

De burgemeester benadrukt dus dat de werkelijke kostprijs een stuk lager zal liggen dan wat geraamd is en wijst erop dat hij zelf geen vragende partij was, maar het feest aangeboden heeft gekregen en aanvaard heeft. (AD)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier