Vriendjespolitiek bij GRUP Ter Duinenlaan-Marktplein in Koksijde ?

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandagavond kwam het tot een harde woordenwisseling tussen schepen Dirk Dawyndt van Open VLD en Sophie Dewulf van CD&V. Zij beschuldigde de meerderheid van vriendjespolitiek bij het uittekenen van het GRUP Ter Duinenlaan en Marktplein.

De discussie draaide hem rond een welbepaalde villa, waarvan de eigenaar binnen dit GRUP nu plots kan genieten van een bestemmingswijziging. “Dat het nu precies iemand uit jullie entourage is die door de wijziging een financiële meerwaarde realiseert, is een bestuurlijke smet”, fulmineerde Dewulf. Maar schepen Dawyndt liet zich niet inpakken. ” Dit lijkt wel een roman van Cyriel Buysse ! En je aantijgingen, die nergens op slaan, die pik ik niet !” Ook bij de behandeling van het GRUP Strandlaan en de gedeeltelijke herziening van het GRUP Koksijde-Centrum stonden de beide kemphanen in hun standpunten lijnrecht tegenover elkaar. Toch werden al deze punten met een ruime meerderheid goedgekeurd. (JC)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 24 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier