Vriendin van wielrenner Guillaume Van Keirsbulck, motorrijder en zijn vrouw komen om bij ongeval in Egem

Redactie KW

(UPDATE 5 + VIDEO) In de vooravond zijn maandag in de Brugsesteenweg in Egem 3 doden gevallen bij een ongeval: Emilia Bonami, de 20-jarige vriendin van wielrenner Guillaume Van Keirsbulck, een motorrijder van 57 en zijn vrouw die achterop zat. Volgens een deskundige van het parket is het ongeval te wijten aan een stuurfout van Bonami.

De 20-jarige Bonami verloor omstreeks 18 uur de controle over het stuur van haar Mini Cooper, in de Brugsesteenweg in Egem. Op dat moment kwam uit de andere richting een koppel uit Zwevezele op de motor. Ze botsten frontaal en de wagen van Bonami werd in de gracht gekatapulteerd. De auto belandde op zijn dak. De 20-jarige bestuurster van de wagen en de 57-jarige motorrijder stierven ter plaatse. De vrouw die achteraan op de motor zat, overleed later bij de overbrenging naar het ziekenhuis.

Guillaume Van Keirsbulck zag alles gebeuren

De jonge vrouw die om het leven kwam, is de vriendin van wielrenner Guillaume Van Keirsbulck. De renner reed voor zijn verloofde en zag het ongeval in zijn achteruitkijkspiegel gebeuren. Hij verwittigde meteen zijn goeie vriend Gianni Meersman, die ook ter plaatse kwam.

Oorzaak

Het parket van Brugge heeft intussen een deskundige naar de plaats van het ongeval gestuurd om de omstandigheden te reconstrueren. Uit zijn bevindingen blijkt dat Emilia Bonami een stuurfout heeft gemaakt tijdens een inhaalmanoeuvre.

Vriendin van wielrenner Guillaume Van Keirsbulck, motorrijder en zijn vrouw komen om bij ongeval in Egem

Bekijk hier de reportage

(PVH/JG/BS/Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen. En vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier