Vriendin uit Lauwe ging afscheid nemen van moordenaar van Aurore

Redactie KW

Irina Smetanina, het Lauwse liefje van Andrej Grigoriev, ging maandag afscheid nemen van de man die tijdens de Gentse Feesten de jonge Aurore Ruyffelaere om het leven bracht.

Andrej Grigoriev werd gisteren in alle stilte gecremeerd, nadat hij eerder de hand aan zichzelf had geslagen in zijn cel. Enkel zijn vriendin en enkele voetbalvrienden gingen op de dag van de crematie nog afscheid nemen.

Irina is de dochter van de Russische Svetlana, die samen is met de Belg Gerdy Stamper. Ze woont in Lauwe. Irina leerde Andrej Grigoriev ongeveer een jaar geleden kennen. Zes maanden woonde ze met hem samen op een riant nieuwbouwappartement in Sint-Denijs-Westrem. Andrej Grigoriev betaalde de maandelijkse huur van 800 euro. Op het moment dat Andrej de moord op Aurore pleegde in een nacht van de Gentse Feesten, verbleef Irina met haar moeder en stiefvader in het zuiden van Frankrijk. Gezien hun dochter wachtte op het begin van het schooljaar om haar studies binnenhuisarchitectuur aan te vatten en Andrej Grigoriev geen vakantie kon nemen op het moment dat de ouders met vakantie vertrokken, was Irina met hen meegereisd.

(FJA/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier