Vriendin slachtoffer in assisenzaak Cuypers : “Yves was de prins op het witte paard”

© BELGA
Redactie KW

Yves Cuypers (49) was tijdens de eerste jaren van hun relatie de gedroomde partner voor Erika Spaan (48). Dat getuigden vriendinnen van het slachtoffer.

De laatste jaren werd Cuypers steeds agressiever. De Diestenaar sneed op 18 maart 2011 in Diksmuide zijn vrouw de keel door.

“Yves was de prins op het witte paard voor haar”, aldus Karine Soete. “Ze was euforisch omdat ze eindelijk de liefde van haar leven had ontmoet”, vulde vriendin Michèle Claeys aan. Na een tijd liep de relatie niet meer zo gesmeerd. De beschuldigde praatte voortdurend over geld en sloeg zijn vrouw in elkaar. Ze was daardoor elke dag in paniek en durfde nauwelijks nog buiten komen. Haar dochter Britt bleef in de weekends thuis om haar moeder gerust te stellen.

Vernedering

Guillaume Reynders, de advocaat van Cuypers, vroeg de getuigen om over Erika Spaan haar seksuele escapades te vertellen. Michèle Claeys vertelde dat het slachtoffer met haar ex-vriend Rudi Van Gompel veel experimenteerde. Zo trokken ze onder andere naar een parenclub. Spaan liet zich ook laatdunkend uit over de bedprestaties van haar eerste man. De beschuldigde beweert dat ze hem de dag van de feiten over hetzelfde onderwerp vernederde.

Verder herinnert iedereen zich Erika Spaan als een vrolijke verschijning. “Ze was heel sociaal vaardig en altijd goedgeluimd. Het belangrijkste in haar leven waren haar kinderen. Ze was echt een heel goede moeder”, barstte Michèle Claeys in tranen uit.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier