Vrederechter Jan Nolf : 'Parkeervorderingen van 2010 in Roeselare zijn ongegrond'

25/05/11 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:03

Bron: Kw

Vrederechter Jan Nolf sprak woensdagmorgen een bijzonder opmerkelijk vonnis uit : de door de nv Parkeren Roeselare voor de vrederechter gebrachte parkeervorderingen van mensen die na drie aanmaningen hun parkeerretributie in 2010 niet betaalden, zijn ongegrond. Reden : de door de stadsontvanger van Roeselare doorgespeelde identiteitsgegevens van parkeerovertreders werden onrechtmatig verkregen.

Het omstreden parkeerbeleid in Roeselare, dat sinds februari 2010 wordt geëxploiteerd door de nv Parkeren Roeselare, blijft een heikel punt. Op vrijdag 25 maart werd in het Roeselaarse vredegerecht een eerste themazitting gehouden met betrekking tot de dagvaardigingen van niet-betaalde parkeerretributies. Voor de mensen die toen verstek lieten, sprak vrederechter Jan Nolf woensdagmorgen op basis van een 'testcase' een belangrijk vonnis uit. Het ging dus om zaken van overtreders die na verschillende aanmani...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!