Vrachtwagen knalt in woning in Bellegem, als bij wonder geen doden

Redactie KW

Dinsdagavond even voor 18 uur gebeurde een spectaculair ongeval met een vrachtwagen in de Doornikserijksweg in Bellegem.

De chauffeur van een trekker met oplegger van de firma Myldes uit Bellegem verloor er de controle over het stuur en kwam aan de overkant van de weg tegen een woning terecht. De chauffeur zat gekneld in zijn cabine en diende door de brandweer van Kortrijk en Zwevegem bevrijd te worden. Een klus die toch bijna een uur in beslag nam. Gedurende deze operatie kreeg hij de eerste zorgen toegediend door mensen van het MUG-team.

Ravage is enorm

Gelukkig werd de chauffeur niet levensbedreigend gewond. De ravage daarentegen is des te groter. De trekker is rijp voor de schroothoop en zowel de opslagplaats van de firma Pharmatechnic Sobabel als de woning ernaast liepen zware schade op. Ook materiaal dat in de opslagplaats stond, werd zwaar beschadigd.

Nog een tweede aanrijding

Toen het ongeval gebeurde, kwam het nog tot een aanrijding tussen twee personenwagens. Een auto die richting Kooigem reed, reed in op een ander voertuig dat in de remmen ging. Gelukkig bleef het hier bij stoffelijke schade.

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier